Czunyiné feje hullott

Távozik Czunyiné Bertalan Judit a köznevelési államtitkári posztról. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár ezentúl mindkét területért felelős államtitkár lesz. Az pedig megvan, hogy hét elején még tüntettek is ellene, ugye?

A hivatalos bejelentés

0 Tovább

Az iskolatitkárok is csatlakoznak a pedagógusokhoz

Minden oktatási intézményben, nem pedagógus munkakörben dolgozók (iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek, rendszergazdák, egyéb technikai dolgozók, valamint iskolán kívül óvodai, bölcsődei dolgozók)!

Kérjük a 2008. évi közalkalmazotti bértábla azonnali megváltoztatását, ugyanis lassan 8 éve egy fillér béremelést nem kaptunk!

Ez a bértábla ebben a formában szégyen és megalázó!

közoktatás nyílt levél 

Követeljük bérünk azonnali rendezését, a bértábla azonnali átdolgozását, az egész oktatási rendszerre jellemző bérfeszültség feloldását! 

Tarthatatlan, hogy egy kezdő szakmunkás ugyanannyi bérért dolgozik, mint egy 40 éves munkaviszonnyal, középfokú, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállaló! (A bértábla B1-től F2-ig kategóriái jelenleg az átlagos bruttó 129.000 Ft-ot jelentik.)

Egyben valamennyien csatlakozunk a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének kezdeményezéséhez!

Forrás: http://www.noks.tk/index.php

0 Tovább

Ezt várja Orbán Viktor az iskoláktól

Jól nevelt, jó fizikai állapotban levő gyerekeket akar a magyar iskoláktól Orbán Viktor, olyan gyereket, akik a nemzetközi gazdasági versenyben is megállják a helyüket - mondta miniszterelnök az állami rádióban elhangzott péntek reggeli blokkjában.

Orbán Viktor szerint 2010-re a magyar oktatási rendszer pénzügyileg csődbe ment, ezért újra kellet szervezni. A másik kiindulópont az volt, hogy a magyar gyerekek tudása folyamatosan gyengült a 2000-es évek elején - más szóval az oktatási  rendszer szakmailag is megbukott. Szerinte a Klik létrehozásával a kormány jó irányba indult el.

Orbán - elmondása szerint - érti a pedagógusok "minden felvetését", de a középpontba a gyerekeket kell állítani. Az a kérdés, hogy az iskola felkészíti-e őket az életre és boldogok-e magyar gyerekek. Orbán a "nyílt kormányzás" híve - ezért folynak az egyeztetések a pedagógusokkal. Ezután a miniszterelnök elsorolta, hogy miket tett a kormány az oktatásban - béremelés, fejlesztések -, összesen 700 milliárd forintos pluszforrásról beszélt.

0 Tovább

Közoktatás: kerekasztal/sztrájk? - Magyarul Balóval

0 Tovább

Már 30 ezren támogatják a Herman Otto nyilatkozatát

0 Tovább

önképző

blogavatar

Önképző. Ha máshogy nem megy.

Utolsó kommentek