Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Brutális: 400 ezres is lehet a kezdőbér ebben a szakmában

Mivel foglalkozik valójában egy gépészmérnök szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a gépészmérnök szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 5 618 fő
  • 2015-ben 5 521 fő
  • 2016-ban 5 334 fő
  • 2017-ben 4 825 fő
  • 2018-ban 4 948 fő

volt.

Mekkora a kezdőbér?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján

ezen a területen bruttó 403 947 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja gépészmérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére, illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényeit is figyelembe véve.

A képzési idő 7 félév, vagyis 3 és fél év.

A szakmai gyakorlat legalább hat hét időtartamot elérő, szakmai gyakorlóhelyen szervezett gyakorlat. A szakmai gyakorlat kritérium követelmény.

0 Tovább

Ekkora fizetéssel indulnak a turizmus-vendéglátás szakon végzettek

Mivel foglalkozik valójában egy turizmus-vendéglátás szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a turizmus-vendéglátás szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 5 188 fő
  • 2015-ben 4 965 fő
  • 2016-ban 5 461 fő
  • 2017-ben 4 784 fő
  • 2018-ban 4 990 fő

volt.

Mégis, mennyit keresnek?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján

ezen a területen bruttó 252 023 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátó, idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus és a vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket.

A képzés 7 féléves, vagyis 3 és fél évig tart.

A szakmai gyakorlat tizenkettő hét időtartamú (nappali tagozaton 400 óra, részidős képzésben 200 óra) összefüggő gyakorlat. A szakmai gyakorlat turizmus, illetve vendéglátás tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény tanéttermében vagy tanszállodájában végezhető.

0 Tovább

Ebben a szakmában már 270 ezer forint az átlagbér

Mivel foglalkozik valójában egy ápolás és betegellátás szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján az ápolás és betegellátás szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 4 528 fő
  • 2015-ben 4 595 fő
  • 2016-ban 4 588 fő
  • 2017-ben 5 225 fő
  • 2018-ban 5 091 fő

volt.

Mekkora a kezdőbér?

Az ápolási és betegellátási bérek a közalkalmazotti bértábla szerint működnek. Ez hasonló fizetést eredményez az ápolóknál, a mentősöknél, a gyógytornásznál, a dietetikusnál és szülésznőknél is. A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2016-os adatai alapján ezen a területen bruttó 213 881 forint volt az átlagbér,

addig 2018-ban már 269 829 forint.

De mit ad a képzés?

A képzés célja ápoló és betegellátó szakemberek képzése, akik az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról, valamint az egészségügyi és szociális ellátásról szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önálló felelősséggel részt venni. Képességeiket azon országban, intézményben alkalmazhatják a gyakorlatban is, ahol az alkalmazandó jogszabályok, irányelvek, protokollok ezt lehetővé teszik.

0 Tovább

Ezért csapnak le azonnal a kereskedelem- és marketingdiplomásokra

Mivel foglalkozik valójában egy kereskedelem és marketing szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a kereskedelem és marketing szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 1 982 fő
  • 2015-ben 2 001 fő
  • 2016-ban 2 431 fő
  • 2017-ben 5 481 fő
  • 2018-ban 6 076 fő

volt.

Mégis mennyit keresnek?

A kereskedelem és marketing alapszak frissdiplomásainak bérei a Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2016-os adatai alapján 

ezen a területen bruttó 328 033 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel, gazdasági és üzleti ismeretekkel rendelkező gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a különböző termékek és szolgáltatások keresletvezérelt beszerzésére és értékesítésére, kis- és középvállalatok kereskedelmi tevékenységének szervezésére és irányítására.

A képzés 7 féléves, vagyis 3 és fél évig tart.

A szakmai gyakorlat tizenkettő hét időtartamú (nappali tagozaton 400 óra, részidős képzésben 200 óra) összefüggő gyakorlat.

0 Tovább

Elképesztő, 360 ezerről 440 ezerre ugrott a mérnökinformatikusok átlagbére

Mivel foglalkozik valójában egy mérnökinformatikus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a mérnökinformatikus szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 4 945 fő
  • 2015-ben 5 154 fő
  • 2016-ban 5 402 fő
  • 2017-ben 5 835 fő
  • 2018-ban 6 358 fő

volt.

Mégis mennyit keresnek?

A hallgatók többsége 200-300 ezer forintos kezdőbérről számolt be. Viszont a Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján, a fokozódó munkaerőhiány miatt már a bruttó 440 ezer forintos igényeket sem lehet földtől elrugaszkodottnak tekinteni.

De mit ad a képzés?

A képzés célja mérnökinformatikusok képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátására, valamint azok telepítési és üzemeltetési feladatainak megoldására.

A képzési idő 7 félév, vagyis 3 és fél év.

A szakmai gyakorlat egyéni vagy csoportmunkában erre alkalmas szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény gyakorlóhelyén teljesítendő legalább nyolc hétig tartó (320 igazolt munkaórát tartalmazó) projekt struktúrájú gyakorlat.

0 Tovább

önképző

blogavatar

Önképző. Ha máshogy nem megy.

Utolsó kommentek