Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezzel a 3 kérdéssel menj ki az Educatio szakkiállításra!

50 ezer diákot és szüleiket várják a szombatig az Educatión. De milyen kérdésekkel érdemes készülni a rendezvényre, amiből eldől, hogy merre érdemes továbbtanulni? Horváth Dávid felsőoktatási felvételi sorozatot indított. Videójából kiderül, mire érdemes rákérdezni és honnan tudni, ha egy egyetemi képviselő nincs képben a saját szakjával.

Az idei tematikában kiemelt figyelmet kapnak a duális képzések,

illetve minden eddiginél több munkaadó ismerteti meg magát a diákokkal, hiszen ahogy az egyetemek is egyre inkább összpontosítanak a gyakorlati tudásra, úgy a cégek is felfedezték, hogy ma már jó előre kell gondoskodniuk az utánpótlásról" – nyilatkozta Maszlavér Gábor, a háromnapos rendezvény főszervezője.

Több mint ötvenezer látogatóra számítanak a 19. Educatio Nemzetközi Szakkiállításon.

Maszlavér Gábor azt mondta, a rendezvényen mintegy ötven hazai felsőoktatási intézmény mellett körülbelül negyven külföldi felsőoktatási intézmény is képviselteti magát.

Az Education 18 ország, több mint kétszáz kiállító vesz részt, amelyek között szakképző intézmények is vannak. A háromnapos rendezvény ingyenes, idén pedig egy telefonos applikáció is a látogatók segítségére lesz.

2019. január 10-12. között vár minden érdeklődőt a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo "A" csarnokában!

0 Tovább

40 milliárd folyhat a Pécsi Tudományegyetemhez

Abból azért elég sok mindent lehet fejleszteni, nemde? Ez egyébként úgy adódik össze, hogy 

  • 24 milliárd forintot tol a kormány a Modern városok programon belül a pécsi orvosképzésbe,
  • ezt egésízti még ki pár milliárd forint európai uniós pályázati forrás,
  • és számolnak még 5-6 milliárd forintos magántőke-beruházással is.

PTE Pécsi Tudományegyetem fejlesztés felsőoktatás

A PTE Általános Orvostudományi Karon egyébként mind az oktatói állomány, mind az infrastruktúra tekintetében elégtelenek a feltételek, így a fejlesztése szükségesek is. Az eredetileg 200 fősre tervezett évfolyamokon 600 hallgatót oktatnak, vagyis háromszoros a túlterheltség. Modernizálni fogják a klinika Rákóczi úti épületeinek egy részét és az egészségtudományi kar épületegyütteseit. Ja, és megdupláznák a külföldi hallgatók számát, ami már így sem kevés, mert olyan 2200 fő és 5000-re tornásznák.

0 Tovább

Kísérleti nyúlnak toboroz hallgatókat a Corvinus és ELTE

felsőoktatás BCE ELTE Budapesti Corvinus Egyetem Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatás kísérletKedves Hallgatók !

A Corvinus Egyetem és az ELTE Pszichológiai Intézet közös kutatása keretében számítógépes szimulációs kísérlethez keresünk önkéntes résztvevőket. A kísérlet célja az egyén döntéshozatali mechanizmusainak vizsgálata kockázatos befektetési szituációban.

A kísérletsorozat 2016. február 15. és 26. között zajlik a BCE főépületében, az E107-es gépteremben. A részvétel 40-50 percet vesz igénybe, és valamennyi résztvevőnek egyéni visszajelzést adunk a szimulációban elért eredményéről. A kísérletre a www.befszim.hu oldalon tudnak jelentkezni; itt egyben részletes tájékoztatást találnak a kísérlet céljáról, menetéről, a részvétel feltételeiről.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Ruzsa Gábor
Statisztika Tanszék

0 Tovább

Palkovics László menetrendet hirdetett

  • Azok az ügyek kerülnek előre, amelyek már az új tanévtől, vagyis 2016 szeptemberétől kell, hogy éreztessék hatásukat. Az ezekhez szükséges törvény-, rendelet- és más strukturális módosításokat nyárig meghozzák.
  • Ezután azok a feladatok következnek, amelyeket menet közben is tudnak alakítani, és nem tanévhez kötöttek.
  • A harmadik csoportba pedig a középtávú fejlesztések tartoznak.

közoktatás oktatás felsőoktatás

0 Tovább

Nincs gáz, nem lesz iskola - mindenki nyugodjon le

Nem fizetett a Klik, ezért kikapcsolták a gázt az egyik általános iskolában – tudta meg az atv.hu. Helyi szülők arról számoltak be, hogy a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában pénteken a szolgáltató lekapcsolta a gázt, mert a Klik nem egyenlítette ki a számlát. A hétfői tanítás biztosan elmarad, a keddiről még semmilyen információt nem kaptak. Az iskola egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást az ügyben.

0 Tovább

önképző

blogavatar

Önképző. Ha máshogy nem megy.

Utolsó kommentek