Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

High-tech innovációkkal toboroz a T-Systems

Hihetetlen látványos eszközökkel vonzza a fiatalokat Magyarország piacvezető IT-cége.

0 Tovább

A legnépszerűbb szakon 350 ezres az átlagbér

Évek óta erre a szakra jelentkeznek a legtöbben. Tavaly például összesen 8861 diák, viszont csak egyharmadukat vették fel. De mivel foglalkozik valójában egy gazdálkodási és menedzsment szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a gazdálkodási és menedzsment szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján ez egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 7069 fő
  • 2015-ben 6842 fő
  • 2016-ban 8358 fő
  • 2017-ben 8174 fő
  • 2018-ban 8861 fő

volt.

Mégis mennyit keresnek?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen bruttó 352 679 forint az átlagbér, ami 20%-os növekedés a 2017-es 292 053 forinthoz képest.

De mit ad a képzés?

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és a specializációk keretében megszerzett tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére.

A képzési idő 7 félév, vagyis 3 és fél év.

A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően pedig képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

A szakmai gyakorlat tizenkettő hét időtartamú (nappali tagozaton 400 óra, részidős képzésben 200 óra) összefüggő gyakorlat.

0 Tovább

400 ezret keresnek és azonnal elhelyezkednek

Még mindig népszerű a gazdaságinformatikus szak, tavaly például összesen 4161 diák jelentkezett erre a szakra. De mivel foglalkozik valójában egy gazdaságinformatikus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a gazdaságinformatikus szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 3 528 fő
  • 2015-ben 3 711 fő
  • 2016-ban 3 346 fő
  • 2017-ben 3 829 fő
  • 2018-ban 4 161 fő

volt.

Mégis mennyit keresnek?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen

bruttó 395 294 forint az átlagbér, ami így 20%-kal több, mint a tavalyi átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására; az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére; az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére.

A képzési idő 7 félév, vagyis 3 és fél év.

A szakmai gyakorlat egyéni vagy csoportmunkában erre alkalmas szervezetnél vagy a felsőoktatási intézményi gyakorlóhelyen teljesítendő legalább nyolc hétig tartó, 320 igazolt munkaórát tartalmazó projektstruktúrájú gyakorlat.

0 Tovább

420 ezres fizetéssel számolhat, aki ezen a szakon végez

Többezer informatikus hiányzik a hazai piacról, így aki ezt a szakot választja, annak biztos a megélhetés és kihívásokkal teli munka várja. Hogy mivel foglalkozik valójában egy programtervező informatikus, mennyi a kezdőbére és mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között? Ennek jártunk utána az Educatio oktatási szakkiállításon.

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a programtervező informatikus szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2017-ben 4 014 fő
  • 2018-ban 4 191 fő

volt.

Mégis mennyit keresnek?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen bruttó 420 799 forint az átlagbér, ami 15%-kal több, mint amennyi 2017-ben volt.

De mit ad a képzés?

A képzés célja programtervező informatikusok képzése, akik képesek szoftverorientált információs technológiai eszközök és rendszerek létrehozási, bevezetési, működtetési, szervizelési, fejlesztési, alkalmazási tevékenységét önállóan és csoportmunkában ellátni.

A képzési idő 6 félév, vagyis 3 év.

A szakmai gyakorlat egyéni vagy csoportmunkában erre alkalmas szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény gyakorlóhelyén teljesítendő legalább nyolc hétig tartó (320 igazolt munkaórát tartalmazó) projekt-struktúrájú gyakorlat.

0 Tovább

Ezért jelentkeznek egyre többen pszichológia szakra

Mivel foglalkozik valójában egy pszichológus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a gépészmérnök szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2017-ben 3 730 fő
  • 2018-ban 4 411 fő

volt.

Mekkora a kezdőbér?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen bruttó 261 593 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja viselkedéselemző szakemberek képzése, akik a pszichológia tudomány elméleti alapismereteinek és alapvető módszereinek birtokában - szakmai vezetés mellett - alkalmasak a pszichológia alkalmazott ágaiban feladatok ellátására. A képzés során olyan készségeket és technikákat sajátítanak el, amelyek révén alapfokon képessé válnak az egyének, a csoportok és szervezetek megismerésére, illetve fejlesztésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

A képzési idő 6 félév, vagyis 3 év.

0 Tovább

önképző

blogavatar

Önképző. Ha máshogy nem megy.

Utolsó kommentek