Jól nevelt, jó fizikai állapotban levő gyerekeket akar a magyar iskoláktól Orbán Viktor, olyan gyereket, akik a nemzetközi gazdasági versenyben is megállják a helyüket - mondta miniszterelnök az állami rádióban elhangzott péntek reggeli blokkjában.

Orbán Viktor szerint 2010-re a magyar oktatási rendszer pénzügyileg csődbe ment, ezért újra kellet szervezni. A másik kiindulópont az volt, hogy a magyar gyerekek tudása folyamatosan gyengült a 2000-es évek elején - más szóval az oktatási  rendszer szakmailag is megbukott. Szerinte a Klik létrehozásával a kormány jó irányba indult el.

Orbán - elmondása szerint - érti a pedagógusok "minden felvetését", de a középpontba a gyerekeket kell állítani. Az a kérdés, hogy az iskola felkészíti-e őket az életre és boldogok-e magyar gyerekek. Orbán a "nyílt kormányzás" híve - ezért folynak az egyeztetések a pedagógusokkal. Ezután a miniszterelnök elsorolta, hogy miket tett a kormány az oktatásban - béremelés, fejlesztések -, összesen 700 milliárd forintos pluszforrásról beszélt.