Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

40 milliárd folyhat a Pécsi Tudományegyetemhez

Abból azért elég sok mindent lehet fejleszteni, nemde? Ez egyébként úgy adódik össze, hogy 

  • 24 milliárd forintot tol a kormány a Modern városok programon belül a pécsi orvosképzésbe,
  • ezt egésízti még ki pár milliárd forint európai uniós pályázati forrás,
  • és számolnak még 5-6 milliárd forintos magántőke-beruházással is.

PTE Pécsi Tudományegyetem fejlesztés felsőoktatás

A PTE Általános Orvostudományi Karon egyébként mind az oktatói állomány, mind az infrastruktúra tekintetében elégtelenek a feltételek, így a fejlesztése szükségesek is. Az eredetileg 200 fősre tervezett évfolyamokon 600 hallgatót oktatnak, vagyis háromszoros a túlterheltség. Modernizálni fogják a klinika Rákóczi úti épületeinek egy részét és az egészségtudományi kar épületegyütteseit. Ja, és megdupláznák a külföldi hallgatók számát, ami már így sem kevés, mert olyan 2200 fő és 5000-re tornásznák.

0 Tovább

Kísérleti nyúlnak toboroz hallgatókat a Corvinus és ELTE

felsőoktatás BCE ELTE Budapesti Corvinus Egyetem Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatás kísérletKedves Hallgatók !

A Corvinus Egyetem és az ELTE Pszichológiai Intézet közös kutatása keretében számítógépes szimulációs kísérlethez keresünk önkéntes résztvevőket. A kísérlet célja az egyén döntéshozatali mechanizmusainak vizsgálata kockázatos befektetési szituációban.

A kísérletsorozat 2016. február 15. és 26. között zajlik a BCE főépületében, az E107-es gépteremben. A részvétel 40-50 percet vesz igénybe, és valamennyi résztvevőnek egyéni visszajelzést adunk a szimulációban elért eredményéről. A kísérletre a www.befszim.hu oldalon tudnak jelentkezni; itt egyben részletes tájékoztatást találnak a kísérlet céljáról, menetéről, a részvétel feltételeiről.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Ruzsa Gábor
Statisztika Tanszék

0 Tovább

Palkovics László menetrendet hirdetett

  • Azok az ügyek kerülnek előre, amelyek már az új tanévtől, vagyis 2016 szeptemberétől kell, hogy éreztessék hatásukat. Az ezekhez szükséges törvény-, rendelet- és más strukturális módosításokat nyárig meghozzák.
  • Ezután azok a feladatok következnek, amelyeket menet közben is tudnak alakítani, és nem tanévhez kötöttek.
  • A harmadik csoportba pedig a középtávú fejlesztések tartoznak.

közoktatás oktatás felsőoktatás

0 Tovább

Czunyiné feje hullott

Távozik Czunyiné Bertalan Judit a köznevelési államtitkári posztról. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár ezentúl mindkét területért felelős államtitkár lesz. Az pedig megvan, hogy hét elején még tüntettek is ellene, ugye?

A hivatalos bejelentés

0 Tovább

Az iskolatitkárok is csatlakoznak a pedagógusokhoz

Minden oktatási intézményben, nem pedagógus munkakörben dolgozók (iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek, rendszergazdák, egyéb technikai dolgozók, valamint iskolán kívül óvodai, bölcsődei dolgozók)!

Kérjük a 2008. évi közalkalmazotti bértábla azonnali megváltoztatását, ugyanis lassan 8 éve egy fillér béremelést nem kaptunk!

Ez a bértábla ebben a formában szégyen és megalázó!

közoktatás nyílt levél 

Követeljük bérünk azonnali rendezését, a bértábla azonnali átdolgozását, az egész oktatási rendszerre jellemző bérfeszültség feloldását! 

Tarthatatlan, hogy egy kezdő szakmunkás ugyanannyi bérért dolgozik, mint egy 40 éves munkaviszonnyal, középfokú, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállaló! (A bértábla B1-től F2-ig kategóriái jelenleg az átlagos bruttó 129.000 Ft-ot jelentik.)

Egyben valamennyien csatlakozunk a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének kezdeményezéséhez!

Forrás: http://www.noks.tk/index.php

0 Tovább

önképző

blogavatar

Önképző. Ha máshogy nem megy.

Utolsó kommentek