Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ekkora fizetéssel indulnak a turizmus-vendéglátás szakon végzettek

Mivel foglalkozik valójában egy turizmus-vendéglátás szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a turizmus-vendéglátás szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 5 188 fő
  • 2015-ben 4 965 fő
  • 2016-ban 5 461 fő
  • 2017-ben 4 784 fő
  • 2018-ban 4 990 fő

volt.

Mégis, mennyit keresnek?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján

ezen a területen bruttó 252 023 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja a turizmus és vendéglátás feladatait ellátó, idegen nyelveket beszélő gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdaságtudományi, társadalomelméleti, alkalmazott módszertani ismereteik és szakirányú tudásuk birtokában képesek elvégezni a turizmus és a vendéglátás területén felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudják a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárják és elemzik a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot alakítanak ki, megszervezik és elvégzik a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket.

A képzés 7 féléves, vagyis 3 és fél évig tart.

A szakmai gyakorlat tizenkettő hét időtartamú (nappali tagozaton 400 óra, részidős képzésben 200 óra) összefüggő gyakorlat. A szakmai gyakorlat turizmus, illetve vendéglátás tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény tanéttermében vagy tanszállodájában végezhető.

0 Tovább

Ebben a szakmában már 270 ezer forint az átlagbér

Mivel foglalkozik valójában egy ápolás és betegellátás szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján az ápolás és betegellátás szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 4 528 fő
  • 2015-ben 4 595 fő
  • 2016-ban 4 588 fő
  • 2017-ben 5 225 fő
  • 2018-ban 5 091 fő

volt.

Mekkora a kezdőbér?

Az ápolási és betegellátási bérek a közalkalmazotti bértábla szerint működnek. Ez hasonló fizetést eredményez az ápolóknál, a mentősöknél, a gyógytornásznál, a dietetikusnál és szülésznőknél is. A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2016-os adatai alapján ezen a területen bruttó 213 881 forint volt az átlagbér,

addig 2018-ban már 269 829 forint.

De mit ad a képzés?

A képzés célja ápoló és betegellátó szakemberek képzése, akik az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról, valamint az egészségügyi és szociális ellátásról szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önálló felelősséggel részt venni. Képességeiket azon országban, intézményben alkalmazhatják a gyakorlatban is, ahol az alkalmazandó jogszabályok, irányelvek, protokollok ezt lehetővé teszik.

0 Tovább

Ezért csapnak le azonnal a kereskedelem- és marketingdiplomásokra

Mivel foglalkozik valójában egy kereskedelem és marketing szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a kereskedelem és marketing szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 1 982 fő
  • 2015-ben 2 001 fő
  • 2016-ban 2 431 fő
  • 2017-ben 5 481 fő
  • 2018-ban 6 076 fő

volt.

Mégis mennyit keresnek?

A kereskedelem és marketing alapszak frissdiplomásainak bérei a Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2016-os adatai alapján 

ezen a területen bruttó 328 033 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja kereskedelmi és marketing szaktudással és készségekkel, gazdasági és üzleti ismeretekkel rendelkező gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a különböző termékek és szolgáltatások keresletvezérelt beszerzésére és értékesítésére, kis- és középvállalatok kereskedelmi tevékenységének szervezésére és irányítására.

A képzés 7 féléves, vagyis 3 és fél évig tart.

A szakmai gyakorlat tizenkettő hét időtartamú (nappali tagozaton 400 óra, részidős képzésben 200 óra) összefüggő gyakorlat.

0 Tovább

Elképesztő, 360 ezerről 440 ezerre ugrott a mérnökinformatikusok átlagbére

Mivel foglalkozik valójában egy mérnökinformatikus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a mérnökinformatikus szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2014-ben 4 945 fő
  • 2015-ben 5 154 fő
  • 2016-ban 5 402 fő
  • 2017-ben 5 835 fő
  • 2018-ban 6 358 fő

volt.

Mégis mennyit keresnek?

A hallgatók többsége 200-300 ezer forintos kezdőbérről számolt be. Viszont a Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján, a fokozódó munkaerőhiány miatt már a bruttó 440 ezer forintos igényeket sem lehet földtől elrugaszkodottnak tekinteni.

De mit ad a képzés?

A képzés célja mérnökinformatikusok képzése, akik képesek műszaki informatikai és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások adat- és programrendszereinek tervezési, fejlesztési feladatainak ellátására, valamint azok telepítési és üzemeltetési feladatainak megoldására.

A képzési idő 7 félév, vagyis 3 és fél év.

A szakmai gyakorlat egyéni vagy csoportmunkában erre alkalmas szervezetnél vagy a felsőoktatási intézmény gyakorlóhelyén teljesítendő legalább nyolc hétig tartó (320 igazolt munkaórát tartalmazó) projekt struktúrájú gyakorlat.

0 Tovább

Ezzel a 3 kérdéssel menj ki az Educatio szakkiállításra!

50 ezer diákot és szüleiket várják a szombatig az Educatión. De milyen kérdésekkel érdemes készülni a rendezvényre, amiből eldől, hogy merre érdemes továbbtanulni? Horváth Dávid felsőoktatási felvételi sorozatot indított. Videójából kiderül, mire érdemes rákérdezni és honnan tudni, ha egy egyetemi képviselő nincs képben a saját szakjával.

Az idei tematikában kiemelt figyelmet kapnak a duális képzések,

illetve minden eddiginél több munkaadó ismerteti meg magát a diákokkal, hiszen ahogy az egyetemek is egyre inkább összpontosítanak a gyakorlati tudásra, úgy a cégek is felfedezték, hogy ma már jó előre kell gondoskodniuk az utánpótlásról" – nyilatkozta Maszlavér Gábor, a háromnapos rendezvény főszervezője.

Több mint ötvenezer látogatóra számítanak a 19. Educatio Nemzetközi Szakkiállításon.

Maszlavér Gábor azt mondta, a rendezvényen mintegy ötven hazai felsőoktatási intézmény mellett körülbelül negyven külföldi felsőoktatási intézmény is képviselteti magát.

Az Education 18 ország, több mint kétszáz kiállító vesz részt, amelyek között szakképző intézmények is vannak. A háromnapos rendezvény ingyenes, idén pedig egy telefonos applikáció is a látogatók segítségére lesz.

2019. január 10-12. között vár minden érdeklődőt a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a Hungexpo "A" csarnokában!

0 Tovább

önképző

blogavatar

Önképző. Ha máshogy nem megy.

Utolsó kommentek