Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

40 milliárd folyhat a Pécsi Tudományegyetemhez

Abból azért elég sok mindent lehet fejleszteni, nemde? Ez egyébként úgy adódik össze, hogy 

  • 24 milliárd forintot tol a kormány a Modern városok programon belül a pécsi orvosképzésbe,
  • ezt egésízti még ki pár milliárd forint európai uniós pályázati forrás,
  • és számolnak még 5-6 milliárd forintos magántőke-beruházással is.

PTE Pécsi Tudományegyetem fejlesztés felsőoktatás

A PTE Általános Orvostudományi Karon egyébként mind az oktatói állomány, mind az infrastruktúra tekintetében elégtelenek a feltételek, így a fejlesztése szükségesek is. Az eredetileg 200 fősre tervezett évfolyamokon 600 hallgatót oktatnak, vagyis háromszoros a túlterheltség. Modernizálni fogják a klinika Rákóczi úti épületeinek egy részét és az egészségtudományi kar épületegyütteseit. Ja, és megdupláznák a külföldi hallgatók számát, ami már így sem kevés, mert olyan 2200 fő és 5000-re tornásznák.

0 Tovább

Kísérleti nyúlnak toboroz hallgatókat a Corvinus és ELTE

felsőoktatás BCE ELTE Budapesti Corvinus Egyetem Eötvös Loránd Tudományegyetem kutatás kísérletKedves Hallgatók !

A Corvinus Egyetem és az ELTE Pszichológiai Intézet közös kutatása keretében számítógépes szimulációs kísérlethez keresünk önkéntes résztvevőket. A kísérlet célja az egyén döntéshozatali mechanizmusainak vizsgálata kockázatos befektetési szituációban.

A kísérletsorozat 2016. február 15. és 26. között zajlik a BCE főépületében, az E107-es gépteremben. A részvétel 40-50 percet vesz igénybe, és valamennyi résztvevőnek egyéni visszajelzést adunk a szimulációban elért eredményéről. A kísérletre a www.befszim.hu oldalon tudnak jelentkezni; itt egyben részletes tájékoztatást találnak a kísérlet céljáról, menetéről, a részvétel feltételeiről.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Ruzsa Gábor
Statisztika Tanszék

0 Tovább

Palkovics László menetrendet hirdetett

  • Azok az ügyek kerülnek előre, amelyek már az új tanévtől, vagyis 2016 szeptemberétől kell, hogy éreztessék hatásukat. Az ezekhez szükséges törvény-, rendelet- és más strukturális módosításokat nyárig meghozzák.
  • Ezután azok a feladatok következnek, amelyeket menet közben is tudnak alakítani, és nem tanévhez kötöttek.
  • A harmadik csoportba pedig a középtávú fejlesztések tartoznak.

közoktatás oktatás felsőoktatás

0 Tovább

Bárki, bármit mond, menő a Debreceni Egyetemre járni

Van itt minden, mint a bucsuban: piacképes diploma, duális képzésben részt vevő ipari partnerek, modern infrastruktúra, nyitott, nemzetközi hallgatói élet, kulturált, színvonalas környezet és aktív, sportos mindennapok.

Hallgatói létszámát tekintve amúgy a legnagyobb, négy és fél évszázados történetével pedig az ország legrégebbi felsőoktatási intézménye a Debreceni Egyetem. Kiemelt kutatóegyetemként tizenkét tudományterületen a legszélesebb kínálatot nyújtja leendő hallgatóinak az intézmény 14 karával és 1500 oktatójával. Mi kell még?

0 Tovább
123
»

önképző

blogavatar

Önképző. Ha máshogy nem megy.

Utolsó kommentek